85% din rețetele pentru medicamentele compensate au ajuns la medici

386
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța a început abia vineri, 6 martie, împărțirea carnetelor de rețete pe baza cărora își vor putea primi pensionarii cu venituri sub 600 lei medicamentele compensate în proporție de 90%. Și asta în condițiile în care programul social propus de Ministerul Sănătății, și aprobat de Guvern, a intrat în vigoare de la începutul lunii în curs.
Cu toate acestea, Marinel Ciobanu, director general interimar al CJAS Constanța, susține că au fost împărțite deja 85% din carnete. "Am primit 377 carnete de rețete, iar 85% au fost distribuite medicilor de familie la sfârșitul săptămânii trecute. De asemenea, medicii au fost instruiți și cu privire la modalitatea de completare a rețetelor, pentru ca pensionarii să-și primească medicamentele compensate", ne-a declarat Marinel Ciobanu.
Reprezentanții CJAS Constanța estimează că la nivelul județului de la malul mării există aproximativ 60.000 de pensionari care ar putea beneficia de programul social de compensare a medicamentelor, având în vedere veniturile mici. Cu toate acestea, în teritoriu au fost împărțite 18.850 de rețete - fiecare din cei 377 de medici de familie a primit câte 50 de rețete din noul model, dar reprezentanții instituției sanitare susțin că acesta nu este motiv de îngrijorare. "Sunt valabile, până pe 30 iunie 2009, și rețetele de model vechi. Oricum, până în prezent nu ne-au fost semnalate probleme, nici de către medicii de familie, nici de către pensionari", a subliniat Marinel Ciobanu.
Bătrânii cu un venit mai mic de 600 lei vor putea cumpăra medicamente compensate în proporție de 90%, în limita unui plafon lunar de 300 de lei pe persoană.
Fondurile provin din taxa de viciu și nu vor afecta, au susținut reprezentanții Ministerului Sănătății, bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Florentina DUMITROV

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0221 secunde